Adverteren

Hoe zoek je op internet iets op?


Internet 10 Jan 2021
Hoe zoek je op internet iets op?

Hoe je online iets op gaat zoeken, ligt aan waar je gebruik van maakt. Als je de URL van een site weet dan typ je die in de adresbalk in en dan druk je op enter. Als je alles dan goed in hebt getypt dan word je direct naar de website gestuurd en dan kun je van daaruit verder navigeren. Vaak zie je dan eerst de homepage en dan kun je op een menu klikken en dan kijken wat zij jou te bieden hebben, te denken aan diensten, producten of hoe je contact op kunt nemen. Maar dit is ook weer per site anders. Sommige websites bieden je namelijk ook de optie aan om op de site zelf te zoeken.

Laptop of mobiel apparaat gebruiken

Online iets opzoeken kan via je laptop en via je mobiele apparaat. Als je je laptop of pc bij de hand hebt dan heb je het voordeel dat je op een groter scherm kunt kijken en de site ook in zijn geheel kunt zien. Op je mobiel is alles veel kleiner en moet je zelf vaak bepaalde delen van de site groter maken om het goed te kunnen lezen. Tegenwoordig zijn wel veel websites responsive, maar niet altijd en dan kunnen ze op je mobiele telefoon toch heel anders worden weergegeven.

Welke zoekmachine gebruik je?

Google is de zoekmachine die het meest wordt gebruikt maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld van Yahoo of van Bing gebruik maken. Het is ook maar net wat jij gewend bent en wat jij fijner vindt. Bij de zoekmachine is het vaak al voldoende om een of meerdere woorden in te typen en dan krijg je sites te zien waar die onderwerpen in naar voren komen. Zo kun je dan zelf een site aanklikken waar jij denkt dat je het meeste aan hebt.

Met je mobiel informatie opzoeken
Actueel 12 Feb 2021

Met je mobiel informatie opzoeken

Hoe zoek je op internet iets op?
Internet 10 Jan 2021

Hoe zoek je op internet iets op?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen