Adverteren

Internet onmisbaar voor studenten


Onderwijs 05 Jan 2021
Internet onmisbaar voor studenten

We kunnen internet niet meer wegdenken in onze maatschappij, studenten zeker niet! Je bent er namelijk echt mee opgegroeid, je hebt geleerd om alles online op te zoeken en werkstukken schrijf je niet met de hand, je typt alles uit. Dit is ook wel weer jammer, want veel mensen leren het netjes schrijven af en krabbelen maar wat op papier als ze wat aantekeningen maken. Vroeger moest je wel duidelijk schrijven, zodat een docent je werk kon lezen anders werd het gewoon niet beoordeeld. We worden hierdoor dus ook wel wat luier, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Je kunt namelijk ook alles digitaal inleveren dus wanneer je een keer ziek bent kun je je werkstuk toch inleveren (door het te e-mailen of door uploaden op je account).

Online lessen volgen in Corona tijd

De scholen zijn een hele tijd gesloten geweest door de Corona periode, maar momenteel worden veel lessen nog steeds digitaal aangeboden. Dit is dan wel een pluspunt, want in de periode dat de scholen gesloten waren, ging het lesgeven toch door. Je krijgt hierdoor niet zo een grote achterstand. Maar veel leerlingen vinden het fijn dat ze ook weer met medestudenten in de klas les kunnen volgen, het sociale aspect werd door hen namelijk echt als groot gemis gezien.

Alles opzoeken en inleveren kan ook digitaal

Studenten en internet horen bij elkaar. Je kunt zo contact met elkaar onderhouden, informatie delen, opzoeken en documenten inleveren. Maar ook als een docent een presentatie heeft gegeven, kan deze bijv. op het platform van de school worden gezet en dan kun je nog eens alles op je gemak bekijken. Ook lesstof wordt hier vaak geplaatst en extra opdrachten/informatie. Zo heb je toch alles bij de hand en hoef je niet alles te printen, want je kunt het inkijken wanneer je het nodig hebt. Toch wordt het gewone werkstuk wat je zo in de hand door kunt bladeren door veel docenten nog wel gemist, maar er zijn er ook genoeg die niet meer terug willen naar die periode.

Met je mobiel informatie opzoeken
Actueel 12 Feb 2021

Met je mobiel informatie opzoeken

Hoe zoek je op internet iets op?
Internet 10 Jan 2021

Hoe zoek je op internet iets op?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen